Лицата на Пловдив

Както всички големи градове Пловдив има свои уникални и емблематични места, но също така емблематични за Пловдив са хората, които живеят тук с цялото си разнообразие от култури, етноси и религии.

Идеята на проекта бе да направя едно фотографско преброяване на хората на Пловдив, готови да подкрепят със своето лице кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата 2019, и да изразят по този начин своето отношение към този културен процес.

Пред камерата ми в импровизирано фотостудио в Старят град, Античен театър, Джумаята, улица Княз Батенберг, в големите жилищни комплекси, както и на места с по-специфично население и етносни групи застанаха повече от 500 ЛИЦА на Пловдив да позират за своят портрет, с който казват:

ДА, АЗ СЪМ ПЛОВДИЧАНИН и СЪМ ТУК СЕГА

Портретите не са изолирани от градската атмосфера, а са обща картина на времето и духът в този момент от историята ни. Представих Лицата на Пловдив по време на различни културни събития като Европейска нощ на галериите 2015, Дефиле на младото вино, Капана фест 2016 и други значими събития.